Actiunea Studentilor ia amploare

In ultimul comunicat de presa inaintant jurnalistilor din toata tara se pot identifica cele 11 mari centre universitare din Romania in care actiunea „DUPA 4 ANI , IESIM DIN NOU IN STRADA” ,  se va desfasura.

La fel cum spune si Imnul ANOSR-ului  : Atunci in ’89 strigam jos comunismul
Caci noi eram instigatori
Eram golani in ochii lor
Vroima cultura si Valori

Ne-am saturat sa stam in banca noastra sa privim
cum altii decid ce-ar trebui sa facem si sa fim
In facultate nu-i mosia
Si diploma nu-i hartie vanduta celui mai avut

Studentii de azi liderii de maine
reprezentam viitorul tarii la rau si la bine
Si refuzam sa mai ramanem in tacere
Suntem o voce pentru toti
Suntem ANOSR

Nu am fost ascultati atunci , sa speram ca vom fi ascultati de data aceasta.

Comunicat de presă

„DUPĂ 4 ANI, IEŞIM DIN NOU ÎN STRADĂ. Unde, Cum, Câţi?”

2 aprilie 2009, Bucureşti. ANOSR va organiza joi 2 aprilie 2009, proteste în 11 centre universitare din România. Mai jos veţi regăsi detalii legate de fiecare centru în parte.

1. Bucureşti

–          aproximativ 150 de persoane se vor întâlni la intrarea în Politehnică dinspre pod regie, pentru a aduce aminte fostului rector unde sunt studenţii.

2. Galaţi

–          reprezentanţii studenţilor din Galaţi vor merge la Prefectura Galaţi pentru a-şi prezenta problemele în faţa reprezentanţilor Guvernului. Reprezentanţii Aceștia îşi doresc să declanşeze greva generală săptămâna viitoare, în cazul în care problemele lor nu vor fi luate în considerare.

3. Iaşi

–          aproximativ 150 de studenţi reprezentanţi ai studenţilor din Iaşi îmbrăcaţi în negru, se vor aduna în Piaţa din faţa Universităţii de Medicină, în sprijinul studenţilor din întreaga ţară dorind să îşi arate susţinerea faţă de problemele ridicate la nivel naţional de către ANOSR.

4. Suceava

–          datorită problemelor în ceea ce priveşte obţinerea aprobărilor, studenţii din Suceava nu se pot aduna nici în zone publice, nici în zona universităţii, aceştia fiind ameninţaţi cu amenzi. Ca reacţie, aceştia vor face formalităţile pentru obţinerea de aprobări încă din zilele ce urmează, pentru posibilele perioade de grevă. Totodată aceştia au trimis scrisori de susţinere în ceea ce priveşte manifestările din ţara.

5. Cluj

–          aproximativ 450 de reprezentanţi ai studenţilor se vor aduna la Casa de Cultură a Studenţilor. De acolo va porni un marş organizat în tot centru Clujului până la statuia lui Avram Iancu. După o serie de evenimente desfăşurate acolo, reprezentanţii studenţilor se vor întoarce în cămine.

6. Timişoara

–          peste 500 de studenţi se vor aduna în Complexul Studenţesc. De acolo se va pleca într-un marş către Universitatea de Vest, apoi la Universitatea Politehnica Timişoara, spre destinaţia finală – Piaţa Operei.

7. Braşov

–          50 persoane se vor întâlni în faţa aulei Universităţii, loc în care îşi vor exprima poziţia vizavi de protestele din întreaga ţară.

8. Sibiu

–          începând cu orele 11.00, reprezentanţii studenţilor vor împărţi banderole albe, în curtea Facultăţilor de drept,  de ştiinţe economice (la 11.30), de arte (la 11.50) şi de medicină. În aceste activităţi vor fi implicaţi aproximativ 400 de studenţi.

9. Alba Iulia

–          aproximativ 100 de studenţi se vor aduna în curtea mică a Universităţii în semn de

solidaritate faţă de studenţii din întreaga ţară. Aceştia vor prezenta problemele cu care se confruntă studenţii atât din perspectiva naţională cât şi din perspectiva locală.

10. Constanţa

–          aproximativ 100 de studenţi vor prezenta o scrisoare deschisă  Prefecturii Constanţa în care îşi vor expune problemele întâlnite la nivel local precum şi problemele sesizate de ANOSR la nivel naţional.

11. Baia Mare

–          aproximativ 300 de studenţi se vor aduna în fata Facultăţii de Litere, în care vor prezenta revendicările studenţilor din Baia Mare şi problemele cu care se confrunta aceştia, atât la nivel local cât şi naţional.

Pentru orice detalii, vă rugăm să luaţi legătura cu:

Andrei Crăciun – Vicepreşedinte PR ANOSR Cezar Mihai Hâj – Preşedinte ANOSR

Telefon:                0722.22.20.95                                                     Telefon:                0744.32.18.32

E-mail:                 andrei@anosr.ro E-mail:               cezar@anosr.ro

Despre ANOSR:

Alianţa Naţională a Organizaţiilor Studenţeşti din România (ANOSR) s-a format în urma mişcărilor studenţeşti din toamna anului 1999. Astăzi ANOSR reuneşte 56 de organizaţii studenţeşti cu tradiţie din Romania, reprezentând 500.000 de studenţi la nivel naţional. ANOSR este unica federaţie studenţească din ţara noastră recunoscută şi reprezentată la nivel european, fiind membră în cadrul European Student Union (ESU). Anul trecut ANOSR a primit premiul Galei Societăţii Civile la Secţiunea Educaţie, iar în 2008, Ligia Deca, fost preşedinte ANOSR, a preluat coordonarea Coaliţiei pentru Universităţi Curate, unde ANOSR este şi unicul reprezentant al studenţilor. Din mai 2008 Ligia Deca este preşedintele Uniunii Europene a Studenţilor, fiind primul student din Europa de Est care deţine aceasta funcţie.

Reprezentăm viitorul!

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: