Ziua (i)Europei

„Data de 9 mai a fost aleasă ca Zi a Europei de Consiliul European de la Milano, din 1985, apreciindu-se că punctul de pornire al construcţiei Europei unite a fost declaraţia prin care, la 9 mai 1950, Robert Schuman, ministrul de externe al Franţei, a propus Germaniei, dar şi altor state europene, să pună „bazele concrete ale unei federaţii europene indispensabile pentru menţinerea păcii”

O dată cu intrarea Rumanici noastre în (m)UE a devenit se pare şi o tradiţie pentru noi. O sărbătoare ăn plus , un nou prilej de a bea până picăm în cap. Din păcate nu e aşa de tradiţională să o sărbătorim ca 1 Mai-ul nostru Muncitoresc.

Cu toate astea Timişoara este azi în sărbătoare. Dacă nu vedeam azi ceata lu’ Piticot prin oraş cu baloane albastre şi pancarde cu mesaje instigatoare , aş zice eu, nici că ştiam de Ziua (i)Europei. Mă , şi să vezi dragii de ei cum îşi cereau ei alocaţii mai mari şi pace în lume mai ceva ca Miss-ele. Împinşi de la spate ai lu’ piticot strigau cât îi ţineau corzile vocale „(i)Europa …(i)Europa …(i)Europa ! ! !. Păcat de ăia mari care le-au âmplut capu’ cu tot felul de tâmpenii , încât se pare că nici Criză Economică nu mai vor. Mi-am permis să-l întreb pe unu dintre kids-ii cu pancardă, de ce  nu mai vrea el Criză. Ghici ce mi-au răspuns.

A zis mami că nu îmi mai cumpără TIR-ul ( maşinuţa , nu ăla de la puşcă ) , că-i criză şi n-are bani. ” Şi eu care eram ferm convins că aia mici nici nu resimt criza. Nah belea că resimt mai bine ca mine. Mi-e nu-mi trebuie bani de TIR , eu vreau bani de băutură – să torn în mine ca porcu, în timp ce mă uit la Dr. House şi aflu că s-ar putea să mor dacă mai fac alte lucruri. De ţigări nu-mi mai trebuie bani că cică încerc să mă las de viciul ăsta (fără rezultate încă,dar mai am timp să mă mint sigur 🙂 ).

Mai jos aveţi câteva poze cu viitoarea generaţie de instigatori , „micii grevişti”, cum i-am numit eu.

La Multi (h)ANI (i)Europa !!!

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: