StudentFest 2009

Zilele trecute primesc un sms. Dau repede să-l citesc pentru că aşteptam o veste şi ce văd. Una dintre cele mai cool campanii de promovare pentru un eveniment studeţesc.

Acesta sună aşa : „Ile sunt! Studentfest 2009 e cenuşăreasa festivalurilor din primăvară. Aşa că recurge la promo de guerrilla. Dacă ai mesaje mocca în reţea sau în afară, te rog schimbă-mi numele de sus & dă msg mai departe. Studenfest.ro”.  Evident m-am conformat şi am dat şi eu mesajul mai departe 😉

Nu ştiţi despre ce eveniment este vorba ? Eu i-aş zice mai mult „mişcare studenţească” , cu mesaj instigator. Şi asta în sensul bun al cuvântului. Te instigă la cultură , la artă , a spus NU KITSCH-ului acum 18 ani. Doamnelor şi Domnilor ….

StudentFest 2009


Totul a inceput in 1992 de la Punctul 8, pentru ca apoi studentii sa iasa in  Strada si sa spuna Nu kitsch-ului. Asa a fost aratata EstEtica artei  studentesti si festivalul a intrat in Normal, pastrand, totusi, nonconformismul.Cu deviza „decat sarac si bolnav, mai bine bogat si sanatos”, Tineri si nelinistiti, adunati din cele Doua puncte cardinale, studentii, prin arta lor, au facut o 999 Introducere in lumea noua. Stai?!… e firesc ca dupa zece ani, arta tanara sa iasa, din nou, la Supra Fata, pentru ca apoi sa-si regaseasca intimitatea Inside si sa surprinda spiritul timpului.

Zeitgeist… si Dependenta care ne da dreptul sa-ti spunem Esti liber sa faci ce-ti zicem noi! dar sa-ti pastrezi Identitatea, lasand Fluxul cunoasterii sa patrunda in tine. Societatea te-a prins in ritmul ei Sintetic si nu ai mai vazut in jur. Opreste-te si Expira…Inspira putina arta tocmai ca sa realizeri Urma StudentFestului asupra artei din Romania.

Ajuns la cea de-a 18 ediţie anul acesta studentii nu s-au oprit din căuta şi găsi metode inovatoare de promovare. Anul acesta au început cu un buget mic şi sprijin nesemnificativ din partea Consiliului Local Timişoara. I-a oprit asta pe ei ? nu. OSUT , alături de LSFMT au mai demonstrat incă odată că nu există „NU SE POATE!” , susţinându-şi proiectele cu propriul sânge. După ce s-au săturat să protesteze pentru suma nesemnificativă primită de la Consiliu , studentii au luat calea Centrului de Recoltare şi Transfuzie de sânge. Au arătat că au sânge în vene şi că ar face orice pentru tradiţie.

Bravo lor. Personal le urez multă baftă. Anul acesta o să urmăresc şi eu (t)URMA 😉 .

Mai multe detalii puteţi afla urmărind link-ul http://www.studentfest.ro

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: