Ce este de fapt femeia … ?

Dacă până acum m-am bazat pe specule acum sunt sigur ca nu sunt singurul care crede femeia este cea mai neînţelesă fiinţă de pe Pământ.
Chinuie-te să înţelegi una şi poţi considera că ai trăit degeaba. Ai făcut un lucru inutil, ai făcut un lucru pe care nimeni nu l-a reuşit până acum.

Ce ? Te crezi bărbatul cu două perechi de coaie ? Ei află că nu eşti. Eşti acelaşi simplu obiect, manipulat (sau în cazul ăsta „manipizdit”). Nu o să ajungem niciodată să ne recăpătăm puterea ce o aveam acum câteva mii sau milioane de ani, back to the caves, momentul în care ne-am pierdut demnitatea de bărbaţi. Şi cum s-a întâmplat asta ? Exact cum zice la un moment dat, într-un stand-up Teo de la Cafe Deko.

Într-o zi când toţi bărbaţii erau la vânătoare , femeile s-au strâns în peşteră şi au decis să nu ne mai ofere plăcerile carnale fără a le da ceva în schimb. Şi aşa s-au născut femeile materialiste.

Eu n-am nevoie de o astfel de femeie , deşi de multe ori mi-am simţit unele foste prietene foarte posesive. Mă simţeam ca un câine care le mănâncă din palmă, doar în speranţa că poate în seara respectivă voi primi carnea caldă, mult râvnită.

Dar mari filosofi ai lumii nu au stat degeaba. Au mâncat cât au mâncat din palmele fumeilor şi apoi le-a beşit mintea cate-o axiomă care sună cam aşa:

Femeia e forţa motrice a vieţii. Dar bărbatul este cheia de contact. (Valeriu Butulescu)
Femeia este muzică rătăcită în carne. (Emil Cioran)
Femeia e o suprafaţă care simulează adâncimea. (Friedrich Nietzsche)
Femeia este o mâncare pentru zei, gătită de diavoli. (William Shakespeare)
Femeile sunt creaturi menite să fie iubite, nu înţelese. (Oscar Wilde)
Femeia este capodopera lui Dumnezeu; mai ales când îl are pe dracul în ea. (Alphonse Allais)
Femeia este o fecioară… alternativă. (Costel Zăgan)
Femeia este un cadou care te alege. (Georges Brassens)
Femeia-i un zar. (Aurel Dumitraşcu)
Femeia este o hoaţă, o speculantă, un parazit. (Giovanni Papini)
Femeia este un animal cu păr lung şi idei scurte. (Arthur Schopenhauer)
Femeia este două mâini lucrătoare şi o maşină de făcut copii. (George Călinescu)

Bravo băieţi. Şi ca să ne ajutăm puţin sa ne creeam un stereotip al femei perfecte , vă invit să asculaţi melodia următoare ( ignoraţi videoclipul, nu am găsit variantă mai bună a melodiei 🙂 ). Enjoy şi numai bine.

P.S. : Fetelor , încercaţi să înţelegeţi că nu sunt misogin. Eu vă iubesc pe toate 😉
P.S.1 : Vreau şi păreri din partea ambelor sexe 😀

Reclame

8 responses to this post.

 1. Animal cu parul lung si mintea scurta! Nimic mai mult!
  Numai bine!

  Răspunde

  • Posted by Loredana on octombrie 10, 2009 at 11:23 am

   :))….exact genul acesta de fraze de tipul „nimic mai mult” ies din gura (sau din degetele) unor persoane care au ca trasatura definitorie mintea scurta. Iar daca ar fi sa definim exact barbatii care cred in astfel de „maxime” inguste, as putea sa spun doar…ochelari de cal. Lasand la o parte replicile acide, cred ca sentimentul asta de „nu te inteleg” functioneaza in ambele sensuri. Si noua, femeilor, ni se pare de multe ori ca barbatii sunt niste creaturi lipsite de o grama de sentimente care pentru noi sunt definitorii.
   Stiti cum se spune : toti barbatii sunt porci, toate femeile sunt …materialiste :P. Cred ca orice generalizare e gresita si ne transforma pe toti in animale cu mintea scurta.

   Răspunde

 2. Eu nu încercam decât să arăt partea bună a femeilor. Da, noi suntem ăia cu mintea scurtă şi o recunosc fără ruşine , tocmai pentru că am permis să lăsăm femeile să take control over our mind.
  Dacă stai să priveşti postul din altă perspectivă, ai putea chiar întelege că am lăudat sexul frumos 😀

  Răspunde

 3. Alex, imi pare rau ca ai ganduri atat de urate despre femei, e clar ca anumite evenimente din trecutul tau ti-au creat frustrari peste care nu ai reusit sa treci nici pana azi. Ma intreb daca despre mama ta ai o parere la fel de buna. Din start privesti femeia ca pe un obiect sexual, nu e surprinzator ca nici nu ai ajuns sa iubesti macar una vreodata. Imi pare rau pentru tine. Poate nici nu esti atat de convins de ceea ce spui, poate doar vrei sa iti provoci fostele iubite sau vrei sa le arati amicilor tai ca esti puternic. Sau poate chiar ai iubit candva si ai fost tradat…se intampla multora…

  Răspunde

 4. Pai un misogin este un barbat care uraste femeile la fel de mult cum se urasc ele intre ele…sau cel putin asa zicea un luminat la minte. Deci tu nu prea te incadrezi. Cat despre femeie…hmmm… nu ma pot pronunta. Despre barbati…iar nu ma pot pronunta. Mama si soacra sunt niste super-femei/super-mame, dar asta nu ma impiedica sa spun ca mamele unora sunt niste nenorocite. Mai exact, chestia asta cu „ce e femeia?”, „ce e barbatul?” e pierdere de timp. Nu poti generaliza. Unele femei sunt niste bijuterii, altele sunt gunoi. Unii barbati sunt pietre pretioase, altii sunt bolovani. Tu esti my friend, and I am yours 😛
  P.S.: Stop fighting!!! Fiecare isi face o parere in functie de experienta.

  Răspunde

 5. Nu asta era si ideea ? Sa spuna fiecare ce crede in functie de propria experienta ? 🙂

  Răspunde

 6. Ba da, ideea era sa spuna fiecare ce crede in functie de propria experienta, nu sa se certe …

  Răspunde

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: