Seri Albastre In Memoriam Pavarotti

7917_149124078043_715358043_2624919_5777548_nPe 12 octombrie 2009, Luciano Pavarotti ar fi împlinit 74 de ani. Deşi au trecut doar 2 ani de la moartea sa şi 10 ani de la vizita sa în Piaţa Constituţiei, în ziua eclipsei solare, tenorul italian a fost uitat de publicul român. Instituţiile culturale nu i-au mai acordat atenţie de la trecerea în nefiinţă.

Fără a pune asemenea atitudine pe seama recentelor diferende italo-române, un grup de tineri din Sfântu Gheorghe, Covasna, a decis să-l omagieze pe regretatul tenor aşa cum se cuvine.

Proaspeţii absolvenţi ai Şcolii de Toamnă „Seri Albastre”, elevii sopranei Felicia Filip, ai fagotistului Miltiade Nenoiu şi ai regizorului Cristian Mihăilescu, se vor afla pe scena Tinerimii Române (vis-a-vis de Teatrul Bulandra), miercuri, 14 octombrie, începând cu ora 19.00. Intrarea este liberă.

Cu această ocazie, Serile Albastre ajung şi în Bucureşti, în deschiderea celei de-a treia stagiuni de concerte. Programul funcţionează din septembrie 2008, fiind organizat de Asociaţia de Tineret “Ecou”, exclusiv pentru comunitatea multiculturală din Sfântu Gheorghe, oraş în care nu există nici operă, nici filarmonică. Pe parcursul celor două stagiuni Seri Albastre, artişti instrumentali şi vocali precum sunt tenorul Balint Jozsef, soprana Cristina Maria Olteanu, pianistul Ambrus Sandor, violonistul Fazakas Csaba, chitariştii Gerard Epure şi Balint Laszlo, violoncelistul Florin Craiu, flautistul Papp Csongor şi artistul plastic Jasko Peter au fost prezentaţi publicului spectator prin intermediul unor recitaluri şi expoziţii realizate lunar, dar şi în mediul online, odată cu crearea site-ului proiectului, www.serialbastre.ro, precum şi a blogurilor personalizate pentru fiecare artist.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: